Димитров: Нашето общество е прекалено критично
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Това са нашите играчи и ние трябва да ги подкрепяме", обяви наставникът.

Националният селекционер на България U21 Александър Димитров даде мнението си след успеха с 1:0 над Израел U21 в квалификация за класиране на Евро 2025.

“Държахме отбора много далеч от критиките. Свикнахме с тях. Нашето общество е прекалено критично. С тази победа искам да помоля обществото да бъде по-снизходително. Това са нашите играчи и ние трябва да ги подкрепяме. Постигнахме този успех срещу изключително сериозен съперник. Израел търпи много голямо развитие. Много благодаря на момчетата. С равенството срещу Естония започваме да злоупотребяваме. За първи път тези играчи се събират. Двамата ми централни защитници не се познаваха и се видя”, коментира специалистът.

“Четиримата в защита никога не са играли заедно. Като асансьор сме. Този се качва, онзи слиза. Равенството с Естония е минало. Радвам се, че започнахме квалификациите с четири точки. Благодарих и след мача с Кръстаич и Георги Иванов. Ако разполагаме с всички, то се вижда. Най-вече благодаря на момчетата за духа, грамотността и тактическата дисциплина. Зарадваха ме. Е, биха, сега ще видим какво са ми купили за подарък”, продължи той.

“Разбира се, че трябва да играем много умно. Косово е изключително тежък противник, към който трябва да прибегнем концентрирано. Какво остава да кажа за Германия? Надявам се да имаме добро разбирателство”, допълни Александър Димитров.