Два клуба от Висшата лига искат звезда на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тотнъм Хотспър и Нюкасъл Юнайтед са готови да предприемат действия за привличането на италианския национал Федерико Киеза

Тотнъм и Нюкасъл ще се борят за подписа на Федерико Киеза през януарския прозорец, пише медията Calciomercatoweb. Ювентус може да се раздели с някое от звездните си имена, за да събере средства за укрепване на други позиции. В същото време Киеза, който е оценен на 60 милиона паунда, е в челото на списъка с играчи, които е възможно да бъдат продадени.

Блестящият старт на Федерико Киеза в настоящия сезон даде надежда на Ювентус, че крилото се връща към най-добрата си форма. След трудни 18 месеца в клуба поради контузии и загуба на игрови ритъм, остават съмнения относно дългосрочното му бъдеще в клуба. Докато Масимилиано Алегри продължава да разчита много на него, ситуацията с договора му може да накара Ювентус да го продаде. През януари Киеза ще има оставащи 18 месеца от контракта си и вероятно това е най-доброто време клубът да спечели пари, тъй като стойността му може да се обезцени през лятото.

Между него и Душан Влахович, Ювентус може да обмисли да спечели пари от Киеза, тъй като в информацията на Calciomercatoweb се предполага, че може да поиска 60 милиона евро за офанзивния играч. Няколко медии също настояваха, че бианконерите се надяват да подновят договора му. С последните събития, които принуждават клуба да подсили други позиции в състава, една продажба на италианския национал може да им помогне с финансите.

В момента Тотнъм и Нюкасъл Юнайтед се борят за неговия подпис. И двата тима от Висшата лига имат желание да подпишат с качествен играч в атака. Двата клуба имат високи амбиции този сезон и заеха интересни места в таблицата на Висшата лига. Шпорите водят с разлика от две точки пред Манчестър Сити и Арсенал, докато свраките бавно се изкачват към топ 4. Укрепването на атакуващата им зона през януари ще е от голямо значение, а Киеза със сигурност ще подобри нападението на всеки един клуб.