Два мача дават старт на сезон 2023/24 в испанската Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона и Реал Мадрид се очаква да се борят за титлата през новия сезон

Днес стартира сезон 2023/24 в испанската елитна футболна дивизия Ла Лига. Кампанията започва с мача Алмерия срещу Райо Валекано от 20:30 ч., а в 23:00 ч. Севиля приема Валенсия. Очаква ни интригуващ сезон в испанския футболен елит, като Барселона и Реал Мадрид ще спорят за титлата, докато е малко вероятно Атлетико Мадрид или някой друг тим да се намеси в битката за върха. В приложение bet365 вече се приемат дългосрочни залози за победител в Примера Дивисион.

Началото на сезона ще бъде дадено на Естадио Хуго Медитеранео. Алмерия избегна изпадането през миналия сезон, завършвайки на 17-ото място. Мнозина очакваха притежаваният от Саудитска Арабия отбор на Алмерия да харчи много, когато спечели промоция за елита миналата година, но отчасти поради бюджетните ограничения на Ла Лига, те бяха значително по-предпазливи в своята трансферна дейност. Имаше само две нови попълнения досега това лято, включително това на нападателя Луис Суарес, който беше в клуба миналия сезон под наем. Те наскоро продадоха младия нападател Ел Билал Туре на Аталанта за доста добра сума, така че трябва да вземат нови футболисти.

В състава на Райо има доста промени. Мениджърът Андони Ираола напуска след изключително успешни три години в клуба и някои ключови играчи го последваха. Фран Гарсия, Марио Суарес, Диего Лопес, Алехандро Катена и Санти Комесаня вече не са част от тима. Хора като Алваро Гарсия и Иси Палазон остават в клуба и трябва да гарантират, че Райо няма да се бори за оцеляването си.

Тази вечер Севиля приема Валенсия в първия интригуващ мач от новия сезон на Ла Лига. Изминалата кампания донесе триумф в Лига Европа на Севиля. Кандидат за изпадане в голяма част от сезона, севилският клуб завърши кампанията по страхотен начин след пристигнаето на Хосе Луис Мендилибар. Той остава треньор на клуба и през новия сезон. Отборът се подсили с Люик Баде, който игра под наем през пролетта, но сега бе привлечен за постянно от Рен за 12 млн. евро. Няма големи промени в тима на Севиля и се очаква отборът да надвие Валенсия на старта.

Валенсия завърши 16-ти изминалия сезон и го чака нова тежка кампания. Рубен Бараха свърши прилична работа, за да спаси отбора през пролетта. Валенсия похарчи 10 милиона евро за нови попълнения това лято, но “прилепите” остават далеч като качество на състава от водещите отбори. В сегашния си вид този отбор на Валенсия изглежда, че ще има проблеми да бележи попадения и това може да си проличи още тази вечер на ‘Рамон Санчес Писхуан’ срещу Севиля.