Двама европейски шампиони празнуват днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стоян Добрев навършва 52, Албен Камбуров - 56

Две от големите имена в българската борба – европейските шампиони Стоян Добрев и Албен Кумбаров, днес празнуват рождени дни, съобщава родната федерация по борба.

Добрев, който навършва 52 години, беше треньор на националния отбор по класическа борба, а в момента е начело на сръбския тим.

Той е двукратен европейски шампион. Първото злато на континенталната сцена заблестява на гърдите му на първенството в Безансон през 1995 година, като отличието му е връчено не от друг, а световно известния моден дизайнер Пако Рабан.

Двама европейски шампиони празнуват днес 1

Четири години по-късно роденият през 1968 година в Стара Загора Добрев стига до европейската титла и на шампионата в София. Печелил е бронзови медали на първенството на Стария континент в Истанбул през 1993 г., както и на световното във Варна през 1991 г. Носител на златния пояс “Никола Петров” през 1993 година.

В момента Добрев е начело на националния отбор на Сърбия, който съвсем наскоро се изправи на тепиха в Тетевен срещу нашия състав.

На олимпийските игри в Рио де Жанейро под негово ръководство Давор Щефанек стана олимпийски шампион.

Днес рожденик е и Албен Кумбаров. Роден на 12 ноември 1964 година в село Кочан, Благоевградско, той е европейски шампион от първенството в Анкара през 1989 г.

Освен това Кумбаров е многократен първенец на България, бронзов медалист от световния шампионат в Будапеща през 1985 година и носител на златния пояс “Дан Колов” през 1987 година.

След края на активната състезателна кариера се захваща с треньорска дейност.

Насладете се на схватката му за бронза на световното първенство в Будапеща с представителя на домакините Йозеф Орбан.