Дзаниоло отрича да е залагал нелегално на футболни мачове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Николо никога не е залагал, той ме увери в това. Възможно е да е играл игри с карти като покер и блекджек на незаконни онлайн платформи, но без да знае, че са незаконни. Ще изясним всичко", каза адвокатът Джанлука Тоньоци пред "Гадзета дело Спорт"

Адвокатите играча на Астън Вила Николо Дзаниоло настояват, че той „никога не е залагал“ на футбол, а само е играл покер и блекджек онлайн, така че ако бъде потвърдено, няма да бъде изправен пред наказание. За разлика от халфа на Ювентус Николо Фаджоли и звездата на Нюкасъл Сандро Тонали, които са признали, че са оставили хазарта извън контрол и са залагали на футболни мачове, Дзаниоло има различен подход към разследването в скандала със залаганията.

“Николо никога не е залагал, той ме увери в това. Възможно е да е играл игри с карти като покер и блекджек на незаконни онлайн платформи, но без да знае, че са незаконни. Ще изясним всичко”, каза адвокатът Джанлука Тоньоци пред “Гадзета дело Спорт”

На професионалните футболисти е забранена всякаква форма на хазарт, но ако Дзаниоло не е залагал на футбол или друг спорт, тогава неговата позиция ще бъде много различна от гледна точка на правната и спортната съдебна система.

“Той рискува няколкостотин евро глоби, освен ако разбира се не го е правил толкова често, че да изисква допълнително наказание, но дори и тогава то ще бъде минимално“, допълва адвокатът.

Това със сигурност е различна версия от историите, които се появиха през последните няколко дни, които предполагат, че Дзаниоло е изправен пред по-строги санкции от останалите играчи, защото е имал роля в разпространението и организирането на незаконния кръг за залагания, като е въвличал съотборници. Журналистът Фабрицио Корона също твърди, че майката на Дзаниоло е имала роля в хазарта.