Джошуа: Моята цел е безспорната световна титла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Аз имам четири пояса, Фюри има един и ще му го взема"

Носителят на четири (WBO, WBA, IBF, IBO) от петте световни титли в тежка категория в бокса Антъни Джошуа е категоричен, че иска следващият му мач да бъде срещу Тайсън Фюри, който пък държи шампионския пояс на WBC.

“Готов съм. Надъхан съм. Направих задължителна защита и точно сега искам по-малко да говоря и повече да действам. Искам в следващия си двубой шампиона на WBC Тайсън Фюри. Искам битката да е за определянето на безспорния световен шампион. След битката с Пулев казах, че ако Тайсън Фюри е човекът с поясите, тогава той е човекът, когото искам. Това означава, че съм готов да се бия с всеки, който притежава тази титла. Нямам проблем с това срещу кого ще се изправя. Просто моята цел е безспорната световна титла. Това се опитвах да кажа”, заяви Ей Джей пред “Скай Спортс”.

И двамата боксьори обявиха желанието си за мач, след който ще има обединение на коланите в тежка категория, като сега единствената въпросителна е кога ще се проведе той. Заради пандемията от коронавирус е ограничен изборът за място, на което ще се състои срещата, тъй като на този етап в много региони по света има забрана за посещение на публика на спортни мероприятия. Припомняме, че на мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев присъстваха едва 1000 зрители.

“Никога не съм се отказвал от битка. Бил съм се с шест или седем шампиони в кратката ми кариера. Тайсън Фюри просто е като всички тях. Няма причина да гледам на него по различен начин. Аз имам четири пояса, той има един и ще му го взема. В момента моите мениджъри преговарят с неговите, така че да се срещнем през 2021-ва. Надявам се пандемията да е към своя край и да можем да анонсираме този двубой както трябва”, добави Джошуа.