Етър излиза за първа победа срещу разклатения Ботев Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" също са в търсене на първи три точки за сезона

Изминаха шест кръга от сезон 2023/24 на efbet Лига, а отборите на Етър и Ботев Пловдив все още нямат успех. Днес двата тима излизат един срещу друг в двубой от седмия кръг на шампионата и ще преследват първа победа. Двубоят е от 19:00 ч. на стадион “Ивайло” във Велико Търново като ‘виолетовите’ се надяват да зарадват своите фенове с добра игра и три точки.

Преди срещата на “Ивайло”, има само един отбор, който е зад Ботев и Етър в класирането – Пирин Благоевград. “Жълто-черните” са на 14-ото място в таблицата с актив от 2 точки, докато Етър има само един пункт, като е с мач по-малко. Отборът от Велико Търново не играе лошо, но в доста от мачовете нямаше късмет да вземе точка или да се поздрави с успеха. В последната си среща Етър отстъпи с 0:1 на ЦСКА 1948 като гост, а преди това направи 2:2 срещу Берое. През седмицата “болярите” трансферираха нападателя Денислав Ангелов в белгийски клуб. Мартин Тошев ще остане водещата фигура в атаката на Етър и за предстоящия мач срещу Ботев, като той ще има подкрепата на Шано и Кольо Станев.

Съставът на Ботев Пловдив е в по-сериозна криза и от миналия сезон. “Жълто-черните” взеха само две точки в първите шест кръга. Те се разделиха със Станислав Генчев след поражението от Крумовград у дома с 1:2 в миналия кръг. Ботев Пловдив загуби едно от своите три гостувания до момента през сезона. Гостите са наясно, че ако не спечелят визитата на “Ивайло”, то още по-тъмни облаци ще надвиснат над клуба. “Канарчетата” обаче не показват игра до момента, с която могат да надвият “виолетовите” на техния стадион.