Лудогорец ще търси изход от лошата серия срещу Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии ще се стремят да направят нов силен мач в efbet Лига

Лудогорец се изправя срещу Берое тази вечер на стадион „Хювефарма Арена“ от 21:15 часа в мач от седмия кръг в efbet Лига. “Орлите” допуснаха две поредни загуби и ще се опитат да се върнат на победния път, а техният съперник от Стара Загора 3 място в класирането на Първа лига с актив от 13 точки преди началото на кръга – с четири повече от “орлите”.

Лудогорец загуби тежко от Аякс с 1:4 в последната си среща, която бе от плейофите на Лига Европа. “Орлите” преди това отстъпиха с 0:1 на Черно море във Варна. В момента шампионите изостават с цели 10 точки от първото място и това никога не се е случвало на този ранен етап от кампанията. Освен слабата серия, Ивайло Петев има и доста проблеми в състава преди мача с Берое. Игор Пластун и Матиас Тисера са наказани за мача, а с контузии са Антон Недялков, Тодор Неделев, Дени Групер, Квадво Дуа и Диниш Алмейда.

Много рядко се случва да видим Берое пред Лудогорец в подреждането преди мач между двата тима в първенството. Заралии се представят солидно от началото на кампанията, като в последния си мач сразиха Славия с 3:0 пред своите фенове. Тимът на Густаво Араголаса има четири победи, едно равенство и една загуба до момента през сезон 2023/24. В своите три гостувания, “зелено-белите” са записали победа, равенство и загуба, като вкараха гол в два от двубоите.

Въпреки солидните резултати на Берое, в букмейкърите може да видим, че те са тотални аутсайдери. Лудогорец е огромен фаворит да спечели у дома в предстоящия мач. Това е нормално предвид статистиката между двата отбора. Двата тима са изиграли 34 мача помежду си в най-високото ниво на българския футбол, като старозагорци имат само 2 успеха, докато Лудогорец е печелил 24 пъти. В Разград отборът на Ивайло Петев има 14 победи в 18 двубоя.