Етър си гарантира поне бараж за елита след победа над Литекс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виолетовите" спечелиха с 1:0 в Ловеч

Етър записа минимален успех с 1:0 в гостуването на Литекс в среща от 37-ия кръг на Втора лига. Единственото попадение вкара Яни Пехливано през първото полувреме. С този успех “виолетовите” събраха 65 точки и си гарантираха място в топ 4 в края на сезона, тъй като при един оставащ кръг дръпнаха с пет точки на петия Миньор. В същото време Етър има и шанс за директна промоция, тъй като изостава с две точки от третия Хебър.

Двубоят на градския стадион в Ловеч започна по отличен наин за гостите. В 10-ата минута Яни Пехливанов с мощен удар не остави шансове на Малин Орлинов за 0:1.

В средата на полувремето тимът на Литекс имаше шансове за изравнителен гол, но Пенев и Живков направиха пропуски. В края на първата част фрапантен пропуск направи Радо Живков и Етър се прибра с аванс на почивката.

През втората част и пред двете врати имаше интересни ситуации. Етър пропусна чрез Радослав Апостолов в 73-ата минута, а преди това Папазов не бе точен за Литекс. В 75-ата минута Никола Георгиев от домакините отправи неточен удар.

До края на срещата ново попадение не падна и тимът на Веселин Великов спечели трите точки, с което направи важна крачка към завръщане в елита.