Eвертън е на финалната права за привличането на Юсеф Шермити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младият нападател би паснал перфектно в схемата на Шон Дайш

Евертън е постигнал споразумение със Спортинг Лисабон за подписа на нападателя Юсеф Шермити.
19-годишният играч проби в отбора на Спортинг през сезон 2022-23, отбелязвайки късен победен гол срещу Рио Аве. След този мач, младокът записа още 22 срещи с екипа на ,,зеленобелите”.

Фабрицио Романо твърди, че двата клуба са сключили сделка с устно споразумение, Шермити да се присъедини към отбора от Висшата лига. Смята се, че това ще бъде постоянен трансфер на тийнейджъра и остава само да се договорят личните му условия.

Евертън търси атакуващи играчи от началото на лятото след поредния разочароващ сезон, в който нападателите на тима не се представиха на необходимото ниво. Единствено Уулвърхемптън отбеляза по-малко от 34-те гола на Евертън през миналата кампания във Висшата лига, като нападателите Доминик Калвърт-Люин, Нийл Мупе и Елис Симс отбелязаха само четири гола помежду си през целия сезон. Калвърт-Люин продължава да не може да се възтанови от контузиите си, което задължава Шон Дайш да търси алтернативи.

,,Карамелите” вече привлякоха един атакуващ футболист в лицето на Арнаут Данжума, но той предпочита да играе в ляво на атаката вместо като централен нападател.