Евертън привлече нападател от Спортинг Лисабон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
19-годишният талант Юсеф Шермити премина на "Гудисън Парк"

Евертън официализира закупуването на нападателя на Спортинг Лисабон – Юсеф Шермити. 19-годишният футболист подписа с “карамелите” до 2027 година, като не става ясно за каква сума Шермити преминава на ‘Гудисън Парк’.

Юсеф Шермити е младежки национал на Португалия. Той е третото ново попълнение на Евертън през това лято. Клубът от Ливърпул преди това привлече Ашли Йънг и Арно Данжума.

Шермити направи своя дебют за Спортинг в дербито с Бенфика в началото на 2023 г. – срещата завърши наравно 2:2. Две седмици по-късно нападателят вкара и първия си гол за “лъвовете” при разгромния успех над Брага с 5:0. Футболистът е щастлив от преминаването си в английската Висша лига и е готов да даде най-доброто от себе си за “карамелите”.

“Това е голям трансфер за мен. Еревтън е нова начало, нова страница и съм много щастлив, че съм тук. Това е хубав град и хубав клуб. Имам нови цели. Тук съм и искам да дам най-доброто за Евертън. Искам да помогна на тима. Надявам се привържениците да се харесат и да им покажа на какво съм способен”, каза Юсеф Шермити.

“Юсеф е талантлив млад нападател, който може да добави качество към нашия тим. Тийнейджър е и още се учи, но той има голям талант и е много добър футболист, като за това сме радостни, че подписа с нас”, коментира Шон Дайш.