Наполи ще се подсили с голям испански талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Габри Вейга ще продължи кариерата си в италианския шампион

Талантливият испански халф Габри Вейга е много близо до трансфер в Наполи, съобщи „AS“. Носителят на Скудетото в Италия за сезон 2022/23 ще се опита да постигне споразумение със Селта за привличането на Вейга. От Неапол исакт да се договорят с ‘келтите’ за сума по-малка от откупната клауза в договора на талантливия полузащитник, който е сравняван с Педри от Барселона.

Очаква се сделката да бъде завършена през този уикенд, като сумата ще бъде около 30 милиона евро, според италианските медии. Новият наставник на Наполи Руди Гарсия търси нов халф, след като има вероятност Пьотр Желински да премине в друг тим. А дори и това да не се случи, осигуряването на услугите на Габри Вейга ще бъде страхотен удар за неаполитанци.

Испанският халф бе трансферна цел на множество големи европейски грандове, но сега е пред договор с Наполи. 21-годишният испанец направи голям пробив на футболната сцена през кампанията 2022/23, след като отбеляза 11 попадения в 36 двубоя в испанската Ла Лига за Селта Виго.

21-годишният Габри Вейга е продукт на школатана Селта, като в периода 2019 – 2022 г. играе за втория състав на тима от Виго.