Ез Абде реже Астън Вила, за да остане в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
21-годишният футболист дава приоритет на оставането си в Барселона след летния трансферен прозорец

Отборът на Астън Вила има интерес към крилото на Барселона – Ез Абде, който е с цена около 20 милиона евро. Испанското издание Mundo Deportivo пише, че младежът не иска да напусне Барселона през текущия трансферен прозорец и е фокусиран върху кариерата си в “блаугранас”.

Ез Абде нямаше много възможности да покаже таланта си, откакто се присъедини към Барселона от Еркулес преди две години. Редовен играч на Еркулес преди да се премести в каталунския клуб, мароканското крило пристигна за подсилване на Барселона Б. Но Шави Ернандес му даде няколко възможности, след като замени Роналд Куман начело на тима от Камп Ноу.

21-годишният футболист прекара сезон 2022/23 под наем в Осасуна, където постепенно израсна. Абде остава резервен играч на Барселона, откакто се завърна от престоя си под наем, записвайки 67 минути игрово време в двата мача от Ла Лига досега. Все пак няколко известни клуба оценяват младежа високо, като Астън Вила има желание да го привлече, а Байер Леверкузен също го следи.

Офанзивният футболист, който е оценен на 20 милиона евро, желае да продължи престоя си в Барселона и да покаже на какво е способен, дори при влизания от пейката. Така напускането на Ез Абде през лятото е малко вероятно, но ще е интересно дали клубовете ухажори ще завъртят главата на младока.