Най-опитният играч на Айнтрахт отпадна за гостуването на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Макото Хасебе пропуска двубоя в София срещу "сините"

Ветеранът в състава на Айнтрахт Франкфурт – Макото Хасебе, няма да вземе участие в първия двубой на “орлите” срещу Левски от плейофите на Лигата на конференциите. Причината е заболяване, което е извадило японеца от групата за двубоя в София в четвъртък вечер. Неприятната новина за треньора на Айнтрахт Дино Топмьолер е дошла часове преди полета за България.

39-годишният Хасебе стартира десетия си сезон с фланелката на Айнтрахт. Футболистът вече не е твърд титуляр в защитата на отбора, което е разбираемо предвид напредналата му възраст. Хасебе остана резерва на старта на Бундеслигата срещу Дармщад. катосе появи в игра в 65-ата минута. Все пак през миналия сезон японецът записа 18 срещи за Айнтрахт в Бундеслигата.

Немският тим ще бъде и без своя капитан Себастиан Роде, който е контузен. Халфът се очаква да бъде възстановен за реванша в Германия следващата седмица. В първия двубой срещу Левски, Роде е заменен от Кристиян Якич. Първоначално той не бе попаднал в разширения състав по “спортни причини”, тъй като има желание да напусне клуба, а отборът на Щутгарт се интересува от привличането му.

Заради заболяване в гостуването на Левски участие няма да вземе и 19-годишният талантлив халф Уго Ларсон