Фънки се връща на тепиха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Миналата година Бен Аскрен сложи край на кариерата си в ММА

Американецът Бенджамин “Бен” Аскрен, който през последното десетилетие се изявяваше със завиден успех в ММА, възнамерява да погледне сериозно към голямата си спортна страст – свободната борба.

“Никога не казвай никога,” заяви 36-годишният борец с прякор Фънки, който през 2005 година стана шампион в категория до 84 кг на Панамериканските игри в Гватемала. “Не смятам, че е много вероятно, но ще се боря през следващата година. Няма да е както в WWE, а истинска борба.

Фънки се връща на тепиха 1

“Трябва ми причина да тренирам и да съм във форма,” допълни Аскрен, който записа 19 победи и 2 загуби в клетката. “Обичам да ям сладолед и всякакви такива неща. От една година не съм се качвал на кантар. За последно беше преди мача с (Деймиън) Майа.

“Ако нямам добра причина да се кача на кантара, няма да го направя знам, че това не е добре за здравето ми. Сега мога да карам колело, това ми позволява бедрото, но след няколко месеца ще мога да се завърна на тепиха.”

Аскрен спечели квота за участие на Олимпийските игри през 2008 година. Там той се бори в категория до 74 кг и записа победа над унгареца Ищван Вереб преди да загуби на четвъртфиналите от кубинеца Иван Фундора.

Той сложи край на кариерата си в ММА след загубата от Майа миналата година. След това Аскрен претърпя операция на бедрото, но сега е почти напълно възстановен и е решен да се завърне на тепиха.

“Ще започна леко да тренирам,” коментира Фънки. “Със сигурност ще се опитам да направя няколко двубоя през следващата година, за да имам причина да тренирам, по 5 дни в седмицата съм в академията за борба, така че – няма да има голяма промяна.”

Всъщност миналата година Аскрен се завърна за кратко на тепиха за дуел с олимпийския шампион Джордан Бъроус, но беше буквално прегазен и инкасира поражение с 11:0 технически точки.