Федерико Валверде е отхвърлил оферта на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уругвайският халф няма намерение да напуска Реал Мадрид

Според информация на испанското издание AS, халфът на Реал Мадрид Федерико Валверде е бил обект на интерес от страна на Челси. Клубът от Западен Лондон наскоро се свърза с универсалния полузащитник за евентуален трансфер през летния трансферен прозорец. Но 24-годишният национал на Уругвай не иска да напуска Реал Мадрид скоро.

Федерико Валверде направи страхотен прогрес, откакто се присъедини към Реал Мадрид от Пенярол през юли 2016 г. На уругвайския национал му трябваше известно време, за да се развие, но не поглежда назад, откакто се утвърди в състава на “лос бланкос”. През последните няколко сезона Валверде е ключов играч за “Кралския клуб”.

По-специално Карло Анчелоти извлече най-доброто от 24-годишния футболист, който се представи отлично като дясно крило миналия сезон. Валверде записа 12 гола и седем асистенции в 56 срещи във всички състезания. След привличането на Джуд Белингам, няколко полузащитници на Реал станаха обект на интерес от други водещи клубове.

Валверде е един такъв играч, като Ливърпул и Манчестър Юнайтед се интересуваха от нег. Почетино също иска да го привлече в Челси. Сините загубиха Н’голо Канте, Матео Ковачич, Мейсън Маунт и Рубен Лофтъс-Чийк досега това лято. Освен това Конър Галахър е изправен пред несигурно бъдеще на Стамфорд Бридж. В Челси търсят халф от най-висока класа и Валверде е точно такъв играч.

Но Реал Мадрид няма да приеме оферти за 24-годишния халф, на когото Карло Анчелоти разчита много. Междувременно Валверде също е отказал оферта от Челси. Твърди се, че уругвайският национал мечтае да бъде капитан на Реал Мадрид след няколко години.