Феноменален Кирил Милов извоюва олимпийска квота за България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нашият борец изнесе впечатляваща лекция срещу чеха Омаров на тепиха в Будапеща

Неудържим Кирил Милов написа поредната вълнуваща страница в историята на българската борба, спечелвайки олимпийска квота след изразителна победа с технически туш над Артур Омаров (Чехия) в полуфинала в категория до 97 килограма на европейската олимпийска квалификация в Будапеща.

Нашият състезател се наслади на летящ старт и още в първата минута си осигури комфортен аванс от четири технически точки. В средата на първата част Милов поведе с 5:0 след нова точка, присъдена за пасивност на чеха.

Феноменален Кирил Милов извоюва олимпийска квота за България 1

Българският борец осъществи нова атака, оценена с две точки, като антрактът дойде при изразителното 7:0 в негова полза.

35 секунди вдъхновеният Милов покачи на 9:0, подпечатвайки първа олимпийска квота за България в класическия стил.

“Квота номер 4 за Токио от Будапеща за българската борба е на сметката на Кирил Милов! Браво!’ написаха от българската федерация.

Феноменален Кирил Милов извоюва олимпийска квота за България 2

Малко по-рано Айк Мнацаканян отстъпи на Александър Чехирин в изключително напрегнат полуфинал в категория до 77 килограма, в който съдиите повлияха на изхода на двубоя.

Българската борба спечели общо четири олимпийски квоти от надпреварата в Будапеща. Георги Вангелов осигури виза за Токио за нашия тим в свободния стил, а вчера това направиха Миглена Селишка и Евелина Николова при жените.

Още през есента пък билет за Токио осигури и Тайбе Юсеин.

Последната възможност за спечелване на олимпийски визи ще бъде в София. В началото на май столицата ни ще домакинства на последната квалификационна надпревара, на която също само финалистите ще си осигурят участие на най-големия форум.

Снимки: Start-photo.bg