Фернандо Алонсо обяви своята цел за сезон 2021 във Формула 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двукратният световен шампион се завръща във Формула 1 през 2021 г.

Сезон 2021 във Формула 1 се очаква да бъде още по-интригуващ. Една от причините затова е завръщането на Фернандо Алонсо, който постави своята цел за сезона. Испанският пилот се надява да се качи на подиума през сезон 2021.

Двукратният световен шампион ще се завърне във Формула 1, след като пропусна две години, в които се състезава за отбора на Тойота в Световния шампионат за издръжливост. Алонсо отново ще кара за отбора на Рено, който от следващата година ще се казва Алпин.

Алонсо заяви, че мечтае да се качи на подиума със своя съотборник Карлос Сайнц и ще бъде хубаво, ако успее да се класира в топ 3.

„Най-голямата ми мечта е да споделя подиума с Карлос Сайнц. Очакванията ми за новия сезон не са големи, но би било страхотно, ако се класирам в топ 3. През тази година станаха много изненади, но това бе заради проблемите на Мерцедес. Надявам се поне веднъж да пия шампанско след края на надпреварата“, заяви Алонсо.

„Мерцедес ще доминират и през сезон 2021. Нашите надежди са насочени за 2022 г., когато влизат в сила новите технически правила. Дано след тези промени отново да се борим за победи. Според мен догодина ще сме по-конкурентни. Любопитен съм да видя какъв ще бъде новият дизайн на нашия болид“, сподели испанецът.