Фрозиноне спечели промоция за Серия “А”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фрозиноне влиза в Серия А за трети път в последните осем години.

Отборът на Фрозиноне отново ще се подвизава в елита на италианския футбол през следващата кампания. Съставът, воден от треньора Фабио Гросо, надделя над Реджина с 3:1 и спечели промоция за Серия А. Дженаро Борели откри резултата в 31-а минута, а Роберто Инсиние, брат на бившия италиански Лоренцо Инсиние, удвои преднината от дузпа три минути преди почивката. През втората част Ернани върна един гол за Реджина, но Джузепе Казо отбеляза трето попадение за домакините за крайното 3:1.

Българският нападател Андрей Гълъбинов изгледа мача от резервната скамейка на Реджина.

Три кръга преди края на сезона в италианската Серия Б, Фрозиноне е лидер в класирането със 71 точки и не може да бъде изместен от първите две места, даващи право на промоция за елита.

Фрозиноне влиза в Серия А за трети път в последните осем години. За треньора на тима Фабио Гросо, който спечели световното първенство с Италия през 2006 година, това е първи успех в треньорската му кариера. Гросо пристигна в клуба през 2021 година, след като преди това е работил с юношите на Ювентус, Бари, Верона, Бреша и швейцарския Сион.