Футболист с над 170 мача и 29 гола за Бока Хуниорс подсилва Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Себастиан Вила лети за България в следващите часове и до дни ще подпише със заралии

Берое ще привлече колубмийското крило Себастиан Вила, който за последно е играл за Бока Хуниорс. 27-годишния футблист изкара 5 години в аржентинския гранд, преди да бъде прекратен договора му с отбора през това лято.

Себастиан Вила ще подпише договор с Берое за 2 години, информира журналстът Пепе Сиера, съобщил първи и за трансфера на Браян Кордоба в ЦСКА през това лято. Медията ESPN Argentina също потвърждава преминаването на Вила при заралии.

Вила бе принуден да напусне Бока Хуниорс, тъй като аржентинското правосъдие му даде две години и един месец условно за сексуално насилие. Кариерата на Себастиан Вила се срина, откакто започна цялата съдебна бъркотия след делото, заведено от бившата му партньорка Даниела Кортес за насилие през 2020 г. През юни колумбиецът беше признат за виновен от аржентинското правосъдие и оттогава има малко новини за него. Футболистът обаче може да играе в Европа и ще подсили тима на Берое, като преди това се е разминал с трансфер в Касъмпаша, а и клубове от Саудитска Арабия са имали интерес към него.

Феновете на финалиста в Копа Либертадорес през 2023 г. са убедени, че Вила е невинен и от Бока Хуниорс не са защитили достатъчно своята звезда.

Новото попълнение на Берое има впечатляващите 172 мача, 29 гола и 33 асистенции за Бока Хуниорс. Себастиан Вила има и 4 двубоя за националния тим на Колумбия. През тази година Вила записа 4 мача с 1 гол и 1 асистенция в Копа Либертадорес, но не бе част от отбора в заключителните етапи на турнира, включително финала, в който Бока загуби от бразилския Флуминензе след продължения.

Вила за първи път ще вкуси от европейския футбол, тъй като той е правил само стъпки в Депортес Толима и Бока Хуниорс.