google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Привържениците на отборите с най-голяма фенска маса в efbet Лига написаха отворено писмо до властите в България и по-специално до премиера Бойко Борисов. Феновете настояват да бъде разрешено присъствието на зрители на футболните мачове в България, след като се дава достъп до заведения на закрито, молове, кина и др.

Родното първенство ще бъде подновенo този петък след близо 3-месечна пауза заради пандемията от COVID-19. Ето и откритото писмо на футболните фенове, което е адресирано до Министерски съвет, Националния оперативен щаб, БФС и спортното министерство:

Във връзка с предстоящото възобновяване на провеждането на обществени събития на открито и закрито при спазване на определените изисквания, ние, клубовете на привържениците на Локомотив Пд, Левски, ЦСКА, Берое, Ботев Пд и Черно море, заявяваме следното: Традиционната ниска посещаемост по стадионите в България се оказва предимство. В много от мачовете заетите места са едва 15-20% от капацитета.

Ние сме на мнение, че допустимата заетост от 30%, която е разрешена за обектите на закрито като театри, кина и т.н., е повече от достатъчна за провеждането на всякакви футболни срещи. Нашите аргументи в подкрепа на това са следните:

1. Стадионите са обекти на открито, които са изключително просторнил

2. Традиционно ниската посещаемост на срещите от нашето футболно първенство е под 30% от капацитета на обектите.

3. С поведението си по време на епидемията привържениците на футболните отбори дадоха впечатляващ пример за отговорно поведение в извънредна обстановка.

4. Евентуално натоварване на подходите към стадионите не превишава това на градския транспорт или на централната улица на всеки български град.

От футболните фенове пишат, че тези аргументи им дават основание да отправят апел до всички отговорни страни да подходят благоразумно и допустимият процент заетост на футболните стадиони да бъде определеният и за другите обществени обекти – 30%.