google новини лого Последвай ни
Добави коментар
AJ вече поиска реванш срещу украинеца, който би трябвало да се състои в първите месеци на следващата година

Три дни преди очаквания с огромен интерес Епизод 3 в сагата между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, “Циганският крал” за пореден път прикова вниманието върху себе си с инетерснo изказване.

Фюри предложи на Джошуа уроци как да бие Усик 1

Британецът, който ще защитава световната титла във версия WBC на 9 октомври в Лас Вегас (б. а. – двубоят се очаква да започне около 6.00 часа българско време в неделя), предложи на Антъни Джошуа уроци как да победи Александър Усик.

Миналия месец Ей Джей беше надигран от мощния украинец в среща, състояла се на стадиона на лондонския Тотнъм Хотспър. След загубата Джошуа загуби поясите си в WBA, WBO и IBF.

Успехът на Усик беше убедителен и съвсем заслужен. Тримата арбитри отсъдиха в негова полза, присъждайки предимство в точките. Първият даде 117-112 за Усик, вторият – 116-112, а третият – 115-113.

Фюри предложи на Джошуа уроци как да бие Усик 2

Джошуа вече поиска реванш, който би трябвало да се състои в първите месеци на следващата година, а Фюри заяви, че е навит да бъде негов учител, тъй като бил единственият човек, който можел да му покаже пътя към победата срещу Усик.

“Mисля, че мога да му дам психическата устойчивост, да го направя способен да победи Усик. Мога да му дам правилните инструкции, за да може да си свърши работата”, коментира той пред ILF TV.

“Не че собственият му треньор не може (да му даде инструкции), но само аз мога да го науча как да победи Усик.”

Фюри е големият фаворит на букмейкърите в неделното шоу с Уайлдър. Коефициентът в секцията Bwin залози на бокс за негова победа е 1.36, докато евентуален успех на опонента му е оценен с 3.25. Ставката за второ равенство в сблъсък между двамата е 21.00.

Фюри предложи на Джошуа уроци как да бие Усик 3

Британецът обаче допълни, че би се заел със задачата да научи Джошуа как да се справи с Усик, само ако успее да победи Дионтей Уайлдър.

“Ще се заема единствено при положение, че успея да победя Дионтей Уайлдър в събота вечер (б. а. – мачът ще започне в събота по американско време). Защото ако и мен ме бият, ще бъдем просто двама лузъри…”

Неотдавна Фюри се закани, че ще направи Уайлдър на пух и прах.

“Отново ще направя Дионтей на парченца,” прогнозира Циганският крал в характерния си стил. “Точно както го направих във втория бой между нас.

“Но аз съм единственият човек, който го направи и затова съм единственият, който може да го направи пак!”

Фюри обаче предупреждава, че ще трябва да положи сериозни усилия, тъй като според него Уайлдър бил “най-опасният боксьор в тежка категория”.

“Той би направил същото (каквото аз със него) с Усик, с Джошуа… с всички останали в тежката категория,” заяви Тайсън. “Уайлдър е най-опасният тежка категория в света!

“Един удар от него, в който и да е рунд, може да сложи край на кариерата ти. Никога не приемам никой противник за даденост, бил той голям или малък. Със сигурност няма да го направя и сега”.

Както пък вече стана ясно, Фюри ще прибере 30 милиона долара от мача, докато Уайлдър ще се задоволи със “скромните” 20 милиона. Също така договорът гарантира на британеца 60% от печалбите от платени излъчвания.