Габрово отново ликува, Янтра взе скалпа и на Витоша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Завърналият се във второто ниво на професионалния футбол Янтра (Габрово) осигури нова порция приятни емоции за своите верни привърженици, надделявайки с 2:1 над претенциозния Витоша (Бистрица) в среща от третия кръг на Втора лига.

Вдъхновеният тим на Стоян Ацаров стигна до ценните три точки след попадения на братята Кожухарови, които вдигнаха на крака екзалтираната публика на стадион “Христо Ботев”.

Малко след почивката Пламен Кожухаров порази целта с глава след прекрасна скоростна акция и серия от изящни финтове на Искрен Писаров по десния фланг, а Християн Кожухаров, който се появи в игра през втората част въпреки измъчващата го травма в ахилеса, се разписа в 87-ата минута след асистенция на брат си.

Това бе втората победа на габровци за сезона, след като в първия кръг те съумяха да надиграят и коравия Кариана (Ерден) с 1:0. По този начин Янтра, който само преди няколко месеца се подвизаваше в Трета лига, вече набра завиден актив от шест точки.

Домакините за пореден път показаха организиран и грамотен футбол, действайки разнообразно и на бързи обороти.

Опитният Писаров прати топката в мрежата още в началото на срещата след зрелищно изпълнение, но попадението не бе зачетено заради отсъдена засада.

Гостите от Бистрица така и не успяваха да отвърнат на предизвикателството, но стигнаха до голово положение в средата на първата част, когато бранител на Янтра не успя да изчисти топката след центриране отляво, но Богомил Дяков шутира над гредата от няколко метра.

Габровци овладяха инициативата и след подновяването на играта, а шут на Пламен Кожухаров се отклони в крак на защитник на Витоша, за да премине на сантиметри покрай вратата на гостите.

Тимът от Бистрица обаче беше матиран в 51-ата минута, когато Янтра организира чудесната акция по дясното крило след бързо изпълнение на странично хвърляне, а прецизният удар с глава на Пламен Кожухаров се оказа неразрешим ребус за стража на гостите.

В последната третина от мача Витоша, вече с появилия се в игра ветеран Емил Гъргоров, успя да организира няколко добри атаки, но пропусна изгодни положения.

Три минути преди изтичането на редовното настойчивият Пламен Кожухаров се пребори за една на пръв поглед безнадежна топка, поднесе я на крака на брат си Християн, който не се нуждаеше от покана, за да дублира аванса на своя тим.

Във втората минута от добавеното време вратарят на домакините Иван Гошев допусна нелепа грешка след безобиден удар на Марио Дилчовски и топката навести мрежата зад него – 2:1. За нещо повече обаче нямаше време.

“В тази група характерът е едно от най-важните неща, а днес ние показахме характер и мисля, че заслужено победихме,” заяви Пламен Кожухаров.