google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Георги Иванов – Геша ще наследи напусналия Милчо Сирмов на треньорския пост във втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица).

По-рано днес “железничарите” официално потвърдиха раздялата със Сирмов, за която 7 Спорт съобщи.

“ОФК “Локомотив” (Горна Оряховица) и старши треньорът Милчо Сирмов се разделиха по взаимно съгласие,” обявиха от клуба.

“Благодарим му за положения труд, професионализъм и всеотдайност. Пожелаваме успех на Милчо Сирмов в предстоящите му начинания!”

Заедно със Сирмов си тръгват вратарят Ивайло Василев, Иван Винков, Иван Вълчанов, Пламен Тенев и Атанас Ташолов.

Изпадналия в сериозна криза Локомотив започна повече от неубедително участието си във втория ешелон този сезон. След седем изиграни мача “железничарите” все още нямат победа и заемат предпоследното 16-о място с незавидния актив от 2 точки.

Вчера президентът на клуба в оставка Иво Димитров обяви, че клубът би могъл да продължи участието си във Втора лига, разчитайки на юноши и четирима професионалисти.

Миналия месец 53-годишният Иванов за спортно-технически директор на клуба. Той е роден в Горна Оряховица, но е юноша на Спартак (Варна). В кариерата си е играл за Спартак (Варна), Черно море, Лудогорец, Добруджа, Левски, Славия и Спартак (Плевен).

Най-големите си успехи записва със Сините, с които два пъти става шампион и печели Купата на страната.

Като треньор Иванов е водил Беласица, Доростол, Девня, Волов, Несебър, Светкавица, Спартак (Варна), а между 2014 година и февруари 2020 година беше начело на Черноморец (Балчик).

След раздялата с Черноморец Иванов се завръща да живее в родната си къща в село Правда, намиращо се в община Горна Оряховица.