Голово зрелище във Велико Търново – Етър съсече Дунав с 5:3
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Последният 26-ти кръг от редовния сезон на efbet Лига стартира със зрелищен мач във Велико Търново, като Етър надигра Дунав с 5:3. “Виолетовите” имаха аванс на почивката от 2:1, но второто полувреме предложи много емоции на феновете и до последният съдийски сигнал гостите от Русе се бориха да отмъкнат точка.

Етър откри резултата в 8-ата минута на двубоя, след като Антон Огнянов комбинира с Милчо Ангелов и нападателят стреля прецизно с левия крак и не остави шансове на Благой Макенджиев за 1:0.

Гостите от Русе много бързо изравниха резултата. В 20-ата минута Стефан Христов намери Ивайло Лазаров, който центрира към Фернандо Кавалкант и последният прати топката в мрежата на “виолетовите” – 1:1. Дванадесет минути след това гостите можеха да направят пълен обрат, но ударът на Стефан Христов бе неточен.

В 39-ата минута нападателят на домакините Флорент Боджадж се разписа за 2:1. Той вкара топката във вратата на “драконите” след отлично центриране на бранителя Здравко Илиев. Малко след това отборът на Дунав имаше шанс да вкара втори го, но шутът на Стефан Христов срещна гредата.

В 53-ата минута гостите от Русе имаха много добър шанс за изравнявне на резултата, но Христо Иванов се намеси чудесно при удар на Юлиан Ненов. Десет минути след това Тонислав Йорданов увеличи аванса на Етър, след като вкара невероятен гол от пряк свободен удар.

В 76-ата минута отново Тонислав Йорданов се разписа за домакините, с което резултатът стана 4:1 и интригата изглеждаше убита. Дунав обаче не се предаде и две минути по-късно Стефан Христов най-после вкара попадение за 4:2

Воденият от Людмил Киров отбор отбеляза и трети гол в 83-ата минута, когато Свилен Щерев порази вратата на Христо Иванов. Дунав вложи доста усилия в атака в заключителните минути, но не успя да изравни резултата. Домакините от Етър пък отбелязаха пети гол на контра-атака в продължението на двубоя, като Здравко Илиев ознаменува добрия си мач с попадение.

С този си успех оборът на Етър ще завърши редовния сезон в efbet Лига на 10-ото място с актив от 27 точки. Доста е вероятно тимът да участва в баражите за 7-ото място след края на плейофите в долната осмица. Съставът на Дунав пък остана с 19 точки и е на 13-ата позиция в таблицата.