Головото бижу на Ботев (Пловдив) е Играч на кръга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националът Атанас Илиев вече има на сметката си 13 гола през този сезон

Неспиращият да бележи за Ботев (Пловдив) Атанас Илиев беше избран за Най-добър играч в 21-ия кръг на Първа лига в традиционната анкета сред футболните треньори, организирана от Прес-клуб “България”, научи 7 Спорт.

Илиев, който бе включен в националния отбор за първите световни квалификации, продължи впечатляващото си представяне, реализирайки две попадения за победата с 3:2 над ЦСКА 1948 – първи пълен успех за Канарчетата под ръководството на Азрудин Валентич.

Таранът на Жълто-черните се отчете с дубъл във втори пореден мач, като вече има на сметката си пет попадения през календарната 2021 година.

Нещо повече, Илиев е на трета позиция в голмайсторската листа на Efbet Лига с 13 точни попадения, като е въпрос на време да изпревари временния водач Матиас Куръор (15 гола), който бе трансфериран в Турция. По всичко личи, че нападателят на Ботев ще се бори за приза с другите два изявени стрелци в елита – Клаудио Кешеру (Лудогорец) и Мартин Камбуров (Берое).

Илиев изпревари в престижната класация нидерландския нападател на Левски Найджъл Робърта, който вдъхнови Сините за победа с 3:1 при гостуването на Ботев (Враца), реализирайки два гола.

На трета позиция е спечелилият приза за миналия кръг – Питър Макрилос (Славия), изпревал в гласуването Рафаел Енрике (ЦСКА София).