Голяма издънка за ПСЖ във френската Лига 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Маурисио Почетино допусна обрат срещу аутсайдера Лориен

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен претърпя много неочаквано поражение при визитата си на предпоследния в класирането на Лига 1 – Лориен. Възпитаниците на Маурисио Почетино загубиха с 2:3 в среща от 22-ия кръг, като двете попадения за парижани реализира Неймар от дузпи.

Лоран Абергел даде аванс на домакините в 36-ата минута, но Неймар се разписа от дузпа в края на първата част за 1;1. В 58-та минута бразилецът обърна резултата с още една точно изпълнена дузпа. Изглеждаше така сякаш ПСЖ ще спечели трите точки, но Йоан Виса изравни десет минути преди края на срещата. В продължението шампионът на Француя Рухна, след като Терем Мофи вкара трето попадение за домакините и донесе трите точки на Лориен.

Победата беше много важна за “оранжевите”, които вече са с равен брой точки с 17-ия в класирането Нант. ПСЖ пък остана на 2-рото място в класирането на френския шампионат с актив от 45 точки, но може да бъде изместен от тази позиция, ако Лил победи Дижон у дома днес.

След три дни отборът на ПСЖ ще има шанс да се върне на победния път в домакинството си на Ним в първенството. Предстоят още мачове с Марсилия, Каен и Ница за парижани, преди големия сблъсък с Барселона на 1/8-финалите в Шампионска лига на 16 февруари.