Гошо Василев: “ЦСКА е в по-добро психологическо състояние”

Гошо Василев: "ЦСКА е в по-добро психологическо състояние" 1
1 0
Според Василев Левски е далеч от формата, която искат да виждат привържениците му

Извелият ЦСКА и Левски до шампионската титла Георги Василев изрази надеждите си, че това ще бъде първи и последен мач между двата най-популярни клуба в България, който ще се играе без публика.

Самият Василев също допусна, че двубоят може да бъде отложен, след като 16 от играчите на Сините пропуснаха тренировки в последните две седмици, след като бяха поставени под карантина след положителни проби при тестове за коронавирус.

“На празни трибуни настроението за игра ще е различно, но очаквам да стане добър мач“, заяви Василев пред БНР.

“Ситуацията е доста сложна – може да има мач, но може и да няма. Проблемите има и в двата отбора от този характер. Да си пожелаем, че ще направят добър мач и зарадват привържениците на футбола.

“Има интерес, защото и в двата отбора има нови треньори. Ако говорим за лидер, за фаворит, то ЦСКА е с една крачка по-напред от Левски. Има повече нови и добри футболисти. Ще бъде дебют и за двамата треньори.

“Бруно Акрапович започна с успех за купата срещу Ботев Ихтиман, но този мач трябваше да се играе преди това. Славиша Стоянович е бил начело на Левски, но сега ситуацията е различна. Отборът на Левски не изглежда така, както му се иска на треньора, на запалянковците.

“В този мач всеки надскача свойте възможностите. ЦСКА е в по-добро психологическо състояние, но заради новите треньори ще има допълнителна мотивировка за футболистите. Дано това бъде първи, но и последен мач без публиката.

“Без хора по трибуните ще има малко чиновнически вариант. Хората по трибуните определено дават стимул и тонус за добро представяне на отборите в такъв мач.”