google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вратарят също бил готов да пристигне в Разград още сега

Нидерландският Грьонинген реши да не приема предложението на Лудогорец за пожарен трансфер на вратаря Серджио Падт, който да бъде осъществен още тази седмица.

Както вече е известно, 192-сантиметровият страж, който е бивш юношески национал на Холандия, ще се присъедини към българския шампион след края на сезона.

“Трябваше да помислим внимателно,” коментира ситуацията техническият директор на Грьонинген Марк-Ян Фледерус пред RTV Noord.

“Офертата беше интересна, предвид броя на мачовете, които ни остават да изиграем и сумата, която ни предложиха в замяна. Обсъдихме това добре на всички нива в клуба и решихме да не приемем предложението на Лудогорец.”

Самият Падт, който носи екипа на Грьонинген от 2014 година, също е поискал да дойде в Разград още сега, но след разговори с ръководството е приел тяхната позиция с разбиране.

“Имаше още много неща, които да му се уредят, също и по отношение на семейството му,” добави Фледерус. “Той каза, че разбира и нашата гледна точка и би се радвал да завърши сезона в Грьонинген.”

Падт има 247 официални мача за отбора, с който стана носител на Купата на Нидерландия със “зелено-белите” през 2015 година.

През май 2018 година Падт получава повиквателна за националния тим на Холандия за контролните срещи със Словакия и Италия, но остава на резервната скамейка.