Халф на ПСЖ реши за Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Верати е дал положителен отговор на офертата към него

Полузащинтикът на Пари Сен Жермен Марко Верати се е съгласил да премине в Ал Хилал, потвърди вчерашната информация спортният журналист Фабрицио Романо. Сега остава само новият и старият клуб на футболиста да се разберат помежду си за неговата цена.

Офертата на Ал Хилал за Верати е била на стойност 30 милиона евро, което е доста по-малко от желаните от ПСЖ 70 милиона. Логично, парижани са отхвърлили това предложение и в момента очакват подобрената оферта на саудитите. Те обаче едва ли ще предложат толкова голяма сума за Верати, въпреки факта, че финансите не представляват проблем за тях.

Верати е вече на 30 години и най-добрите му години са зад гърба му. Той има още две години от договора си с ПСЖ, което също има значение за неговата цена. Според престижната платформа Transfermartk Верати струва 40 милиона евро, което е почти два пъти по-малко от исканото от ПСЖ.

Очаква се през следващите седмици парижани да свалят изисканията си за цената на италианеца, а Ал Хилал да повишат своето предложение. Най-вероятно двата тима ще се споразумеят за около 45 милиона плюс добавени бонуси, които евентуално може да покачат цената до 50 милиона.