Хей, кинокритиците, гледате ли? Медведев със заявка за “Оскар”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Руският тенисист Даниил Медведев демонстрира завидно актьорско майсторство по време на полуфиналния сблъсък на US Open с Доминик Тийм. За съжаление именно този момент в първия сет извади от релси московчанина, който така и не успя да се възстанови психически до края на срещата.

При 3:2 в полза на австриеца 24-годишният Медведев представи на милиони телевизионни зрители етюд, който наподобяваше вълнуваща сцена от кино-хит.

Руснакът изпрати дълга топка при изпълнение на сервис, но лайнсменът не даде обичайния вербален сигнал за аут. Тийм върна топката в полето на Медведев, който обаче я заби в мрежата, нямайки съмнение, че ще трябва да изпълни втори сервис.

Съдията на стола Дамиан Думусоа вбеси Медведев, след като му отказа възможността да оспорва решението, обяснявайки че играчът е ударил топката преди да поиска преразглеждане на решението. Реферът остана непреклонен, дори и след като Тийм зае позицията на руснака, тъй като сервисът очевидно беше в аут.

В този момент Медведев прескочи мрежата и показа къде е тупнала топката, но за негов ужас получи наказание за нарушаване на кодекса с правилата (б. р. – за такова се приема преминаването на мрежата). Последва и разпра със супервайзора Уейн Макюън, в която московчанинът демонстрира актьорския си талант.

“И защо ми давате нарушение на кодекса?,” започна саркастичната си тирада Медведев. “О, за преминаване на мрежатаааа… Ахааа, съжалявам. Много съжалявам! Аз съм толкова лош. Помислих, че съм убил някого… O, Боже!

“О, извинения! Искрени извинения! Искрено се извинявам на US Open, че прескочих мрежата,” продължи с язвителното си поведение, очевидно целящо да унижи арбитрите. “(Сега) Всичко наред ли е?”

Медведев така и не успя да се възстанови от психическия срив и загуби първия сет с 6:2. След това Тийм спечели другите два сета в тайбрек и се класира за първи път в кариерата си на финал от US Open.

На финала австриецът ще се изправи срещу Александър Зверев от Германия