Хофенхайм ще привлече играл доскоро в Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ваут Вегхорст ще се присъедини към тима от Бундеслигата в сделка под наем

Немското издание Bild съобщава, че Хофенхайм е готов да завърши сделката за трансфера на бившия нападател на Ман Юнайтед Ваут Вегхорст под наем за един сезон от Бърнли.

Хофенхайм търси нов нападател за началото на сезон 2023/24 и дори обмисля преподписването с Джорджинио Рутер под наем за един сезон от Лийдс Юнайтед, но сега Вегхорст ще се завърне в Бундеслигата. Вегхорст напусна Волфсбург, за да поеме към Бърнли през януари 2022 г. срещу 17,5 милиона евро, но не успя да им помогне да избегнат изпадането по това време. След това 31-годишният играч прекара половината от миналия сезон под наем в Бешикташ в Турция, а втората част в Манчестър Юнайтед във Висшата лига. Междувременно Бърнли се завърна в английския елит, но мениджърът им Венсан Компани няма да разчита на Вегхорст.

31-годишният играч беше голяма заплаха за вратата на съперника а предишния си период в Германия. В 118 мача за Волфсбург нидерландският национал вкара 59 гола и записа 20 асистенции. Ако той успее да намери тази си форма при завръщането си в германския футбол, Вегхорст ще бъде от голяма полза за Хофенхайм, тъй като те се стремят да не се борят за оцеляване този сезон.

Хофенхайм стартира своята кампания в Бундеслигата с домакинство срещу Фрайбург на 19 август.