Добави коментар

Футболният агент Хосеп Мария Мингея – импресариото, завел Христо Стоичков и самия Лео Меси в Барселона, стана поредният, който допуска, че аржентинската икона може да продължи кариерата си на „Камп Ноу“ независимо от обявеното желание за разтрогване на контракта, изтичащ идния юни.

Само преди няколко дни Мингея, който осигури на феновете на каталунците и мегазвезди като Диего Армандо Марадона, Ромарио, и Ривалдо заяви смело, че според него Меси ще премине в Интер.

“За мен следващият му отбор е Интер,” коментира тогава агентът. “В Италия плащат по-малко данъци, което е силен аргумент. Кристиано също е там.”

След като се запозна с детайлите в контракта и някои юридически тънкости обаче Мингея изглежда доста премерен в изказа си.

„Адвокатите на Меси не разбират ситуацията много ясно,“ заяви Мингея. „В началото някой предположи, че с отлагането на края на шампионата датите в договорите се променят.

„С течение на времето и след контакти между адвокатите на двете страни, в офиса на Лео вече не са толкова сигурни в това. Доколкото аз знам, договорът остава в пълна сила, няма промени в датите. Затова смятам, че има 90 процента шанс Меси да продължи в Барса.“

Всъщност ситуацията наистина е деликатна и поражда сериозни дискусии. Според няколко достоверни източника в контракта на Меси има включена странна клауза, позволяваща му да напусне със свободен трансфер до 10 юни 2020 г., или десет дни след финала на Шампионската лига, който трябваше да се състои на 30 май.

Глобалната пандемия от коронавирус обаче отложи краят на сезона, а финалът в Шампионската лига се игра на 23 август. Три дни по-късно Меси уведоми ръководството на Барселона, че иска да напусне чрез системата „бюрофакс“, която се използва за сертифицирана информация в Испания.

Мингея обаче изобщо не е сигурен, че има клуб, който би привлякъл Лео като свободен агент, слагайки си главата в торбата с толкова сложен казус.

Агентът е сигурен, че ще последват шумни дела, които могат да нанесат непоправими щети дори на най-богатите отбори, а самият играч може да се окаже със спрени права заради наличието на договори с два клуба.

„Ако възникне конфликт, ФИФА може да позволи на играча да играе за новия си клуб, но Барселона ще има претенции и то с основание, тъй като тогава Меси би имал два договора,“ размишлява Мингея.

„Ако това се случи, кариерата на Меси ще бъде замразена. Именно това трябва да накара заинтересованите клубове да се замислят за хаоса, който би се получил.“

 

Добави коментар
Гласувай: