google новини лого Последвай ни
Добави коментар
През 2024 шампионът ще се поведе в Чехия, година по-късно - в Швейцария

Международната федерация по биатлон (IBU) обяви, че световното първенство през 2024 година ще се проведе в Нове Место на Мораве (Чехия), а шампионатът година по-късно ще се състои в швейцарския зимен курорт Ленцерхайде.

Решенията бяха взети на конгреса на IBU, който се поведе онлайн заради рестрикциите, наложени заради кризата с коронавируса.

“Радваме се да обявим домакините на световните първенства през 2024 г. и 2025 г.,” заяви президентът на IBU Оле Далин. “Нове Место е известно по целия свят с това, че създава невероятна атмосфера на състезанията по биталон.

IBU обяви домакините на световните първенства 1

“Ще има допълнителни подобрения, а богатият опит на организаторите ще гарантира истински фестивал на биатлона през 2024 година.

“Ленцерхайде е добре известен с дълга история в организирането на международни събития в зимните спортове,” допълвайки, че все пак швейцарският център е сравнително нов член на семейството на биатлона.

“Той претърпя бързо и впечатляващо развитие през последните години чрез организиране на множество събития на IBU, включително световното първенство за младежи тази година.”

Ленцерхайде беше предпочетен за домакин на първенството през 2025 година пред Раубичи – републиканският център за олимпийска подготвка на Беларус, разположен на 20-ина километра от столицата Минск.