IBU обяви промяна в януарския календар – без старт в Руполдинг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Международният съюз по биатлон (IBU) утвърди календара за месец януари, от който стана ясно, че стартът за Световната купа, планиран да се състои в Руполдинг, ще се проведе в Оберхоф.

Според обявената програма Оберхоф ще бъде домакин на две поредни надпревари – между 4 и 10 януари и след това от 11 до 17 януари.

Третият януарски старт ще се проведе в Антхолц-Антерселва (Италия) от 18 до 24 януари.

IBU обяви промяна в януарския календар - без старт в Руполдинг 1

IBU аргументира отпадането на Руполдинг от листа на домакините с факта, че Оберхоф ще приеме световното първенство през 2023 година и ще се възползва максимално ефективно от възможността да тества съоръженията.

Руполдинг е сред традиционните домакини на надпревари от Световната купа, а през 2012 година прие световното първенство.

Това е поредната промяна в графика на Световната купа, направена от IBU, която цели също да сведе до минимум риска от пандемията COVID-19.

Миналият месец IBU премахна шведския Йостерсунд и френския зимен център Анеси льо Гран Борнан от списъка на домакини на стартове от Световната купа през периода, за да намали количеството пътувания за спортисти и други участници.

„Още веднъж сме доволни, че намерихме най-доброто решение на настоящите предизвикателства“, коментира президентът на IBU Оле Далин.

„Безопасността на спортистите и безопасността на всички на нашите събития остава наш приоритет номер едно и ние вярваме, че свеждането до минимум на необходимото пътуване, заедно със здравните разпоредби на събитията, е един от най-ефективните начини за защита на здравето на хората.

„Очакваме с нетърпение три невероятни състезания от Световната купа през януари 2021 г., а също така очакваме завръщането на традиционната ни спирка за Световната купа в Руполдинг през януари 2022 г.“