Добави коментар

Международният съюз по биатлон (IBU) утвърди календара за месец януари, от който стана ясно, че стартът за Световната купа, планиран да се състои в Руполдинг, ще се проведе в Оберхоф.

Според обявената програма Оберхоф ще бъде домакин на две поредни надпревари – между 4 и 10 януари и след това от 11 до 17 януари.

Третият януарски старт ще се проведе в Антхолц-Антерселва (Италия) от 18 до 24 януари.

IBU обяви промяна в януарския календар - без старт в Руполдинг 2

IBU аргументира отпадането на Руполдинг от листа на домакините с факта, че Оберхоф ще приеме световното първенство през 2023 година и ще се възползва максимално ефективно от възможността да тества съоръженията.

Руполдинг е сред традиционните домакини на надпревари от Световната купа, а през 2012 година прие световното първенство.

Това е поредната промяна в графика на Световната купа, направена от IBU, която цели също да сведе до минимум риска от пандемията COVID-19.

Миналият месец IBU премахна шведския Йостерсунд и френския зимен център Анеси льо Гран Борнан от списъка на домакини на стартове от Световната купа през периода, за да намали количеството пътувания за спортисти и други участници.

„Още веднъж сме доволни, че намерихме най-доброто решение на настоящите предизвикателства“, коментира президентът на IBU Оле Далин.

„Безопасността на спортистите и безопасността на всички на нашите събития остава наш приоритет номер едно и ние вярваме, че свеждането до минимум на необходимото пътуване, заедно със здравните разпоредби на събитията, е един от най-ефективните начини за защита на здравето на хората.

„Очакваме с нетърпение три невероятни състезания от Световната купа през януари 2021 г., а също така очакваме завръщането на традиционната ни спирка за Световната купа в Руполдинг през януари 2022 г.“

Добави коментар
Гласувай: