Илия Груев: Лийдс са трикратни шампиони, голям клуб с история
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младокът не спести похвали за новия си клуб

Националът на България Илия Груев днес официално бе обявен за седмото ново попълнение на Лийдс Юнайтед от началото на летния трансферен прозорец. Веднага след като премина представянето му той даде интервю за клубната телевизия на йоркшърци.

“Чувството е невероятно. Това е голям клуб, различна държава за мен и всички знаят, че тук се играе най-добрият футбол в света. “Елънд Роуд” е прекрасен стадион, има прекрасни хора тук и очаквам да имам чудесни емоции тук. Лийдс са трикратни шампиони, голям клуб с история и единствения клуб в града.

Искам да придобия нов опит, да подобря играта си и да помогна на отбора да постигнем мечтите и целите, които имаме. Имам пълна вяра в клуба”, започна Груев.

“Играя в средата на терена като вътрешен полузащитник (номер 6), но мога и като осмица. Много стратегически играч съм, искам да притежавам топката, да я отнемам и да водя играта”, представи се национала.

“Имах прекрасен разговор със старши треньора. Познавам го от Бундеслигата, както и от това, че е печелил два пъти промоция в Чемпиъншип. Знам, че той иска да притежаваме топката и да диктуваме играта, а това е много важно и за моята игра, защото и аз искам същото.

Нашата цел е да достигнем до промоцията, колкото е възможно по-бързо. Затова всички сме тук и всички искаме да работим усилено”, завърши Груев-младши.