Инфантино: “ФИФА няма интерес към европейска Супер лига”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Преди няколко дни на Острова обявиха, че ФИФА участва в преговорите за създаването на новия супер-турнир

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че световната футболна федерация не се интересува от европейска Суперлига.

Неговото изказване опровергава някои от водещите британски медии, които в началото на седмицата обявиха, че елитни европейски клубове водят преговори за организиране на отцепническо състезание с подкрепата на ФИФА.

В интервю, публикувано във вестник Aargauer Zeitung и други регионални швейцарски медии, Инфантино кометира че ФИФА е фокусирана върху успеха на обновеното световно клубно първенство, което ще включва 24 отбора и ще се проведе за първи път в Китай през 2022 година.

“Като президент на ФИФА се интересувам от клубната световна купа, а не от Суперлигата”, споделя Инфантино.

“За мен не въпросът не е Байерн Мюнхен срещу Ливърпул, а Байерн срещу Бока Хуниорс. Ливърпул има 180 милиона фенове по целия свят. Фламенго има 40 милиона фенове и 39 милиона от тях са в Бразилия.

“Ливърпул има може би 5 милиона фенове в Англия и 175 милиона фенове по целия свят”, добави той.

“Искам клубовете извън Европа също да имат глобална привлекателност в бъдеще. Това е моята визия: да има 50 клуба и 50 национални отбора, които могат да станат световни шампиони.”

Sky News съобщи във вторник, че над 12 отбора от петте най-добри европейски лиги – в Англия, Франция, Германия, Италия и Испания – водят преговори да станат членове-основатели на новото състезание с предварителна начална дата през 2022 година.