Интер не допусна грешна стъпка срещу Каляри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" с пълен актив след първите два кръга в Серия А

Отборът на Интер се наложи с 2:0 над тима на Каляри на “Сардиния Арена” в среща от 2-рия кръг на Серия А. Попаденията за “синьо-черните” паднаха през първото полувреме, като бяха дело на Дензел Дъмфрис и Лаутаро Мартинес.

Тимът на Симоне Индзаги постигна втора поредна победа от началото на сезона. Така Интер е един от четирите отбора с пълен актив от точки след втория кръг, като компания им правят още Милан, Наполи и донякъде изненадващо Верона.

Интер доминираше още от самото начало на срещата на “Сардиния Арена” и защитата на Каляри имаше доста работа. Възпитаниците на Клаудио Раниери трудно успяваха да изнесат топката от собствената си половина.

В 21-вата минута новото попълнение Маркъс Тюрам намери Дензъл Дъмфрис, който с прецизен удар се разписа за 1:0. Нидерландският бранител вкара първия си гол за сезона.

След половин час игра гостите удвоиха аванса си. Федерико Димарко комбинира с Лаутаро Мартинес, който отбеляза третия си гол за кампанията. Така първата част на “Сардиния Арена” завърши със солиден аванс за тима на Индзаги.

Момчетата на Клаудио Раниери нямаха отговор на съперника след почивката. Каляри ограничи шансовете за попадение на Интер, но в атака не се представи на по-добро ниво. Така тимът не успя да се разпише във втори пореден двубой след завръщането си в Серия А, след като в първия кръг направи 0:0 с Торино.

В следващия кръг Каляри гостува на Болоня, докато Интер ще преслева трета поредна победа в домакинството на Фиорентина.