Интер смаза Фирентина и излезе начело в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Синьо-черните" се забавляваха у дома срещу "виолетовите"

Интер записа най-категоричната си победа от началото на сезона в Серия А, след като разби Фиорентина с 4:0 у дома в мач от третия кръг на първенството. С този успех отборът на Симоне Индзаги излезе начело в класирането на италианския шампионат. “Синьо-черните” са без допуснат гол от началото на сезона и осем вкарани, докато вторият в таблицата Милан е с голова разлика 8-2.

Лаутаро Мартинес отбеляза две попадения за днешния успех на Интер. Аржентинският нападател се разписа през второто полувреме в 53-ата и 73-ата минута. Лаутаро демонстрира страхотната си форма от началото на сезона и вече има пет гола в Калчото, като вкара на два пъти на Монца и веднъж срещу Каляри в първите два кръга.

Откриващото попадение в мача бе дело на Маркъс Тюрам в 23-ата минута. За френския национал това бе първи гол в Серия А след трансфера му на ‘Сан Сиро’ това лято.

През второто полувреме името си сред голмайсторите записа и Хакан Чалханоглу. Турският национал вкара от дузпа в 58-ата минута.

Интер бе безупречен в хода на целия мач и допусна малко ситуации пред вратата си. Фиорентина инкасира първа загуба за сезона в Серия А и остана на 8-ата позиция в класирането.

След международната пауза отборът на Интер има дерби с Милан на 16 септември. Фиорентина пък ще приеме аталанта на 17-ти септември.