Испания се подигра с Грузия в Тбилиси, Ямал пренаписа историята
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ламин Ямал стана най-младият голмайстор в историята на националния отбор

Испания записа разгромна победа със 7:1 като гост на Грузия в европейска квалификация от група А. Така “Ла Роха” постигна втората си победа в третия си мач в квалификационната кампания и зае второ място в групата с 6 точки – на шест зад лидера Шотландия.

Талантът на Барселона Ламин Ямал стана най-младият играч, отбелязал гол за иберийците. Той влезе като резерва срещу Грузия за своя международен дебют, като същевременно счупи рекорда на Гави като най-младия играч, играл някога за Испания. Тийнейджърът на Барселона замени контузения Дани Олмо малко преди полувремето на квалификацията на Испания за Евро 2024. Той отбеляза попадението си в 68-ата минута, като Нико Уилямс му асистира.

Испания свърши своята работа в Тбилиси още през първото полувреме. На почивката иберийците имаха аванс от четири попадения, след като Мората на два пъти и Олмо се разписаха. Второто попадение за Испания бе автогол на Соломон Квирквелия.

В 49-ата минута Гиорги Чакветадзе намали резултата на 1:4. Алваро Мората оформи своя хеттрик с попадение в 66-ата минута.

Две минути след това Нико Уилямс се разписа за шести път във вратата на грузинския тим след асистенция на Хосе Гая.

Малко по-късно Нико Уилямс асистира за попадението на младата звезда Ламин Ямал. Футболистът на Барселона оформи крайния резултат 7:1 в 754-ата минута.