Легенда на Манчестър Юнайтед призова Глейзър да продадат клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако нещата на терена не бяха толкова зле, ако печелехме мачове и трофеи, вероятно можехте да се измъкнете", заяви Райън Гигс към семейство Глейзър

Една от големите легенди на Манчестър Юнайтед – Райън Гигс, отправи призив за бързо завършване на процеса по смяна на собствеността на “Олд Трафорд”. Той е на мнение, че няма нужда от допълнително напрежение около “червените дяволи”. Гигс настоява Глейзър да продадат клуба, тъй като нещата на терена не вървят от доста години и Ман Юнайтед трябва да си върне старата слава.

“Както и всеки друг от привържениците, аз искам ситуацията да се завърши. Ако ще има продажба, то нека я завършим. Знам, че става дума за милиарди паунди, но нека просто го направим. Ако нещата на терена не бяха толкова зле, ако печелехме мачове и трофеи, вероятно можехте да се измъкнете. Но ние не печелим мачове, не завюваме трофеи и това носи допълнително напрежение върху играчите и мениджъра с всичкия този шум. Мениджърът има достатъчно неща, с които да се справя, няма нужда и от допълнително напрежение да отговаря на въпроси за продажба на клуба на пресконференциите си,” каза Райън Гигс.

Семейство Глейзър обяви Ман Юнайтед за продажба през ноември 2022-ра година, като в крайна сметка след няколко кръга на преговори и подаване на оферти, предложенията на сър Джим Ратклиф и катарския шейх Джасим останаха. Наскоро медията “Дейли Мейл” информира, че американците не са удовлетворени от предложенията и не смятат да продават легендарния английски клуб поне до 2025-а година.