Италианското първенство ще започне без фенове поне до октомври
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След десетина дни започва новият сезон в Серия А като датата за начало на кампанията 2020/21 е 19-ти септември. Калчото ще стартира с мачове без публика, след като правителството обяви, че привържениците не трябва да бъдат допускани на трибуните поне още един месец.

Последният указ на министър-председателя Джузепе Конте относно предпазните мерки срещу пандемията от коронавирус беше издаден късно снощи и важи до 7 октомври. Той потвърди вече съществуващите правила, които гласят, че само “малки спортни събития” могат да имат публика, която е ограничена до 1000 зрители на открито и 200 на закрито.

Тази разпоредба беше използвана в неделя от отбора на Парма, който позволи на 1000 фенове да присъстват на приятелския мач срещу тима на Емполи. Всички присъстващи на стадиона трябваше да носят маска през цялото време.

Някои политици, включително крайнодесният опозиционен лидер Матео Салвини и кметът на Неапол Луиджи де Магистрас отправиха призив правителството да промени позицията си относно футболните стадиони.