Италия загря със 7:0 над Сан Марино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Матео Политано влезе след почивката и реализира две попадения, Матео Песина също се отчете с дубъл

Един от котираните като фаворити за титлата на започващото след две седмици европейско първенство – Италия, разгроми Сан Марино с 7:0 в контролна среща, играна в Каляри.

Селекционерът Роберто Манчини заложи на следната стартова единайсеторка:

Алесио Краньо; Рафаел Толой, Джанлука Манчини, Джанмарко Ферари, Кристиано Бираги; Гаетано Кастровили, Брайън Кристанте, Матео Песина; Федерико Бернардески, Мойс Кийн, Винченцо Грифо.

В игра през второто полувреме влязоха вратарят Алекс Мере, Матео Политано, Андреа Белоти, Джовани ди Лоренцо, Алесандро Бастони и Николо Барела.

В рамките само на стотина секунди през първото полувреме Скуадра адзура се сдоби със солиден аванс от два гола.

Острието на Ювентус Федерико Бернардески откри в 32-ата минута след асистенция на халфа на Фиорентина Гаетано Кастровили.

Защитникът на Сасуоло Джанмарко Ферари, правещ своя дебют, дублира преднината за тима на Манчини, разписвайки се в 34-ата минута.

Четири минути след подновяването на играта Политано, който замени на почивката Кийн покачи на 3:0 с първото си попадение за вечерта.

В средата на второто полувреме Белоти реализира нов гол само четири минути, след като се появи на мястото на Грифо.

Песина бе точен за 5:0 в 75-ата минута, а само две минути след това Политано оформи дубъла си. Крайният резултат бе оформен от втория гол на Песина, който пък отстъпи мястото си на Барела за заключителните акорди на двубоя.

Италия е в Група А заедно с Турция – отбор, срещу който ще се изправи в мача на откриването на Евро 2020, Уелс и Швейцария. И трите срещи ще се състоят на “Стадио Олимпико” в Рим.