Ивет Горанова грабна бронза на Световното в Дубай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българката спечели с 4:1 точки битката за третото място срещу Дженифър Уорлинг

Златната медалистка от Олимпиадата в Токио Ивет Горанова спечели ново отличие. Българската картистка взе бронза в категория до 55 килограма в дисциплината “кумите” на Световната надпревара в Дубай.

21-годишната Горанова спечели с 4:1 точки мача си за третото място срещу представителката на Люксембург – Дженифър Уорлинг.

Горанова поведе с 1:0, но малко след това резултатът бе изравнен. 17 секунди преди края на мача олимпийската ни шампионка записа директни три точки, които се оказаха достатъчни за бронза.

Това е пети медал от голяма надпревара в кариерата на Горанова. През 2018 година тя печели отново бронз на Световното, освен това има титла от Европейските игри в Минск 2019, бронз от Европейското първенство в Гуадалахара 2019, както и олимпийско злато от Токио тази година.

“Щастлива съм от бронзовия медал, въпреки че бяхме дошли за златото. Това е голям успех, след олимпиадата нямах много време за почивка, но и трудно се фокусирах, защото бях много задоволена след Токио”, сподели след успеха Горанова пред БНТ.

„Не исках да мисля за самата среща, а просто да се възстановя емоционално и физически. Последните няколко дни бяха много тежки с елиминациите и репешажите. Сега обаче мислех единствено за победата и че тя е моя. Беше невероятна година, надявам се да продължавам да имам успехи“, допълни тя.

Снимка: Lap.bg