Иво Ангелов прегази опонентите и е на полуфинал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ветеранът се класира за полуфиналите без да даде техническа точка.

Световният и европейски шампион за 2013 година Иво Ангелов се класира за полуфиналите на държавния личен-отборен шампионат по класическа борба в Ловеч по възможно най-убедителния начин.

Капитанът на националния отбор, който в четвъртък навърши 36 години, не даде и точка на съперниците си, за да осигуря място сред Топ 4 в категория до 60 кг в следобедния сеанс, който започва в 16.00 часа.

Спортист номер 1 на България за 2013 година надви в първия кръг Андрей Георгиев (Локомотив Варна) с 8:0, а след това със същия резултат бе разгромен и Стефан Ралчев (Златица).

За място във финала най-титулованият състезател на Перник ще спори с Цветан Сирашки (Плевен). В другия полуфинал на тепиха излизат състезателите на Ловеч Ивайло Въчев и Михаил Михайлов.

Очакваният с голям интерес сблъсък между Ангелов и европейския шампион Еди Назарян не се състоя, тъй като младата звезда на родната борба се оттегли в навечерието на първенството заради възпаление на стара травма.

Бронзовият медалист от световно и европейско първенство Айк Мнацаканян (Перник) също не допусна изненади и достигна полуфиналите в категория до 77 кг след два убедителни успеха.

Иво Ангелов прегази опонентите и е на полуфинал 1

На старта националът надви Светозар Тонев (Бургас) с 8:0, а после и Калоян Попов (Ботевград) с 9:0. В другия поток основният съперник на Мнацаканян – Стоян Кубатов (Враца), бронзов медалист от Евро 2019 (до 23 г.), също се отчете с две победи и е на полуфиналите – 13:4 срещу Тодор Мелконян (Славия) и 8:0 срещу Димитър Стойчев (Монтана).

Следващият съперник на Мнацаканян е Атанас Колев (НСА). Кубатов пък се изправя срещу Михаил Махарадзе (Атлетик Пловдив).

Друг представител на Перник – Тарек Абделслам, също не срещна съпротива в категория до 87 кг. Златният медалист от Евро 2017  постигна две победи с туш – над Петър Дичев (Локомотив Пловдив) и Владимир Стойчев (НСА), а следващият му съперник ще бъде Валери Алексиев (Ботевград).

В същата категория Йоан Димитров (Враца) също демонстрира класа, като надви с технически туш представителите на НСА Александър Петров – с 9:0 и Мартин Иванов – с 8:0. За място във финала той ще спори със Светослав Николов (Враца).

Световният вицешампион от 2018 г. и сребърен медалист от Евро 2019 Кирил Милов (Враца) се класира на полуфиналите в категория до 97 кг. Той стартира с технически туш срещу Румен Димитров (Белене), а на четвъртфиналите съперникът му Камен Петров (Тетевен) не се появи на тепиха.

За място във финала Милов ще излезе срещу Симеон Станкович (Кюстендил). В другия полуфинал на тепих “Б” ще илзязат Ради Недков (НСА) и Мариян Маринов (Враца).

Иво Ангелов прегази опонентите и е на полуфинал 2

Без борба до полуфиналите в категория до 82 кг стигна и Даниел Александров (Перник), след като съперниците му и в двете срещи до момента не излязоха на тепиха. Негов съперник ще бъде Росиян Дермански (Враца), а в другия двубой съперници са Искрен Тонев (Бургас) и Радослав Русев (Хасково).

За полуфиналните схватки в 63-килограмовите се класира представителят на Враца Николай Вичев след 8:0 срещу Десислав Дормушев (НСА). Там той ще премери сили с Иван Иванов (НСА). В другия полуфинал съперници са Августин Спасов (Кюстендил) и Никълъс Сулев (Левски).

Дейвид Димитров (Перник) – Алекси Зашев (Залтица) и Константин Стас  (Кюстендил) – Свилен Костадинов (Локомотив Варна) са полуфиналите при 67-килограмовите.

При най-леките (категория до 55 кг) двойките в Топ 4 са: Мирослав Емилов (Оряхово) – Стефан Григоров (Монтана) и Недялко Петров (Кюстендил) – Тайфун Тодоров (Локомотив Пловдив).

В категория до 72 кг на 1/2-финали са състезатели от три различни клуба: Жоро Добрев (Локомотив Варна) –  Красимир Дормушев (НСА) и Нестър Нестъров (НСА) – Велислав Кирилов (Левски)

Снимки: БФ БОРБА, КОСТАДИН АНДОНОВ