Добави коментар
Надпреварата ще се проведе във Варшава между 19 и 25 април

Европейският шампионат по борба за 2021 година беше отложен с повече от два месеца заради усложнената епидемиологична обстановка, съобщи вицепрезидентът на United World Wrestling (UWW) Михаил Мамиашвили.

Първенството на Стария континент трябваше да се проведе между 8 и 14 февруари в полския град Катовице, но на свое заседание техническата комисия на световната федерация реши да го измести за 19-25 април.

Освен това надпреварата няма да се състои в Катовице, а в столицата на Полша Варшава.

Изместиха европейското първенство по борба с два месеца 1

Другата новина, касаеща българската борба е, че световната олимпийска квалификация също е преместена с няколко дни, като новите дати за провеждането и са 6-9 май.

“Проведе се заседание на техническата комисия на международната федерация и календарът на турнирите до Олимпийските игри в Токио беше напълно оформен”, заяви Мамиашвили, който е президент на руската федерация по борба.

“През януари и февруари, поради епидемиологичната обстановка, няма да има официални състезания. Европейското първенство по борба се отлага и ще се проведе не през февруари, а от 19 до 25 април.

“Европейската олимпийска квалификация (б. а. – в Будапеща (Унгария) ще се проведе по план между 18 и 21 март, но световната олимпийска квалификация (б. а – в София (България) ще бъде леко изместена и ще се състои на 6-9 май.”

Мамиашвили допълни, че всички промени ще бъдат публикувани до дни на сайта на UWW.

Както вече е известно, първото състезание за 2021 година у нас ще бъде държавното лично първенство за мъже и жени, което ще се проведе в зала “София” от 7 до 10 януари.

Добави коментар
Гласувай: