Изненaдващи отсъствия в италианския тим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Само трима стартират при мъжете в Контиолахти

Италианската федерация по биатлон обяви съставите, които ще вземат участие в първите два старта за Световната купа в Контиолахти (Финландия).

Любопитно е да се отбележи, че в мъжката формация за участие са записани само трима състезатели, независимо че отборът има пет квоти.

Изненaдващи отсъствия в италианския тим 1

Големият липсващ безспорно е Доминик Виндиш, а освен него извън състава остават още Томас Бормолини, Даниел Капелари, Саверио Дзини, както и Микела Карара.

Виндиш е трикратен бронзов медалист от Олимпийски игри. През 2014 година в Сочи се качи на подиума като част от смесената щафета, четири години по-късно в Пьончан Италия дублира успеха си, а освен това 31-годишният биатлонист финишира трети и в спринта на 10 км.

В претрупаната си витрина той има три медала и от световни първенства, като върховото си постижение постигна миналата година, когато стана шампион в масовия старт (15 км).

От местната федерация не разкриват никакви подробности за отсъствието на биатлонистите, което веднага разпали спекулации, че те са заразени с коронавирус.

Изненaдващи отсъствия в италианския тим 2

Съставите на Италия за стартовeте в Контиолахти:

Мъже: Лукас Хофер, Дидие Биона, Патрик Браунхофер

Жени: Доротея Вирер, Лиза Витоци, Ирене Лардшнайдер, Федерика Санфилипо, Никол Гонтиер