Известен в Англия рефер: Обичам да ме критикуват
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Майк Дийн разказа за чувството да си съдия във Висшата лига

Бившият английски рефер Майк Дийн направи любопитни разкрития за това какво е изживяването да си съдия във английската Висша лига. Той говори за критиките, които редовно е получавал, но и за помощта, която съдиите си оказват едни на други.

“Обичах да ме критикуват. Караше ме да ходя гордо изправен. Давал съм корнери и преди и гледах към тълпата как ме критикува. Аз просто им се усмихвах. Това ги дразни още повече”, сподели Дийн.

Той разкри и как се чувстват реферите след като направят важно решение, което се окаже вярно.

“Дадох авантаж на Тотнъм и те вкараха. Бях повече от щастлив. Не е рядкост, повярвайте ми. Ще видите хора да се радват на добрите си отсъждания в съблекалнята, да се поздравяват един с друг. Случва се постоянно”.

Дийн приключи интервюто си с любопитен коментар за бившия треньор на Арсенал Арсен Венгер, както и за премеждията му, които е имал когато е ръководел мачове на “топчиите”.

“Бeше ми трудно с Арсен Венгер. Всеки път когато ръководех мач на Арсенал те не печелеха. Не беше моя вина. Аз съм говорил с хора от Арсенал откакто спрях да съдийствам и те ми казаха, че в момента, в който са разбирали, че аз ще съм им рефер те са си казвали: “О, Господи, той”, разкри Майк Дийн.