Ливърпул вади милиони за бранител на Спортинг Лисабон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гонсало Инасио е попаднал в радара на Юрген Клоп

Изглежда нещо драстично се е променило в начина на мислене и работа в отбора на Ливърпул. До момента ръководството на тима и мениджърът Юрген Клоп винаги са били много пестеливи на трансферния пазар и рядко са давали големи суми за играчи. В последните дни обаче мърсисайдци показват тотално различно поведение. Вчера те изпратиха оферта до Брайтън за Мойсес Кайседо на стойност малко над 120 милиона евро, а днес обмислят да извадят 45 милиона за бранителя на Спортинг Лисабон – Гонсало Инасио.

Инасио е едва 21-годишен и за момента не се е доказал на световната сцена. Високият 185 сантиметра има едва три сезона в професионалния футбол, всички от които в португалската лига с екипа на Спортинг Лисабон. Инасио е юноша на “зелено-белите”, което го прави толкова ценен за тях и съответно толкова скъп.

Въпреки крехката си възраст и малкия си опит обаче Инасио е несменяем титуляр в стартовата единайсеторка на Спортинг. През миналата кампания той записа 33 мача, което е похвално за 21-годишен играч.

В състава на Ливърпул едва ли обаче ще играе толкова често. Там обаче той ще може да се докосне до елитни бранители като Върджил ван Дайк, които да го напътстват в развитието му. Ливърпул обаче ще се концентрира върху Инасио едва когато сагата с Мойсес Кайседо официално приключи.