Добави коментар

Един от любимците на „Българска армия“ – Миодраг Йешич, коментира по доста любопитен начин изказването на Васил Божков за изпуснатата от ЦСКА шампионска титла през 2006 година.

Тогава Червените, с Божков начело на клуба, бяха изпреварени на финалната права, след като имаха комфортна преднина от седем точки пред Сините. Много от привържениците на “армейците” пък и до днес се съмняват в задкулисни действия на ръководството и директно обвиняват Божков в машинации с букмейкъри.

„Историята е проста,” коментира миналата седмица Божков. “Треньорът (б. р – Миодраг Йешич) избяга, не беше подготвил отбора и ЦСКА загуби седемте точки разлика. Това е. Проста история. Никой не е продавал титли.

“Искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена и от това има някаква полза – букмейкърските къщи нямат никакъв интерес от уредени мачове и продадени титли, защото могат да загубят само пари.

„Това, че съм продал титлата и съм заложил някъде пари, не е така. Аз приемам залози, не правя залози.“

Версията на Йешич обаче е малко по-различна…

„Васил Божков много добре го знае,“ започна Йешич. „Два пъти преди да си тръгна, си подавах оставката, която той не прие и ми обясняваше колко съм важен за отбора. Не искам да се връщам толкова години назад.

„Все пак мина доста време от тези събития. И ми е тъжно. Знаеш много добре колко добър отбор бяхме събрали. Направихме и пробив в евротурнирите. Цялата истина е в една докладна записка, която написах заедно с администратора Георги Мидилев в момента, в който се прибрахме от подготовката.

„И лично занесох в офиса на Васил Божков. След това четох, че това не била никаква докладна. Но в нея описах точно какво може да се случи и какво трябва да се случи, за да запази отборът преднината си. Защото се случиха доста странни неща в отбора.

Треньорът и до днес недоумява защо е било наложително да се продават Ибрахима Гай, Радослав Забавник и Деян Максич.

„Изненадващо за мен при толкова преднина и при толкова добра игра бе разбита защитата ни,“ продължи той. „За нищо. Продадени бяха Деян Максич, Ибрахима Гай, Радослав Забавник. Без всякаква причина.

„А това бе защита, която в 15 мача през есенния полусезон пропусна само 10 гола. А бяхме вкарали 54. Всъщност три от головете бяха пуснати в последния мач, когато победихме Локо (Пд) с 4:3. Така стават всъщност 7.

„Никой сериозен отбор, на нито едно ниво в света, няма да предприеме подобен ход. Но се случи. Тежко ми е да говоря, въпреки че минаха толкова години.

„Първият път беше след 1:1 с Литекс, когато ни изгониха с Люпко Петрович. Тогава бях в офиса на Божков и му казах, че или аз оставам, или Стефан Орманджиев, Бог да го прости. След това дойде 2:2 с Беласица и тогава му казах, че и двамата трябва да си тръгнем.

„Така и не ми обясниха защо направиха така с отбора. Но никога не съм бягал от ЦСКА. Този отбор е завинаги в сърцето ми. И сега го следя постоянно. И пожелавам успех в новото първенство!“

Добави коментар
Гласувай: